Thursday, 21 May 2015

Pendaftaran Tone Plus : Cara Online

CARA DAFTAR TONE PLUS

 

Kebanyakan ahli-ahli Tone Plus, yang mempunyai akses internet, mereka akan melakukan pendaftaran terus secara ONLINE. Kaedah ini lebih pantas, hanya mengambil masa 5 minit sahaja. 

Melalui web peribadi Tone Plus ini, ahli biasa (NM) hanya boleh mendaftarkan pengguna baru di bawah rangkaian mereka (Direct Sponsor) sahaja, namun bagi ahli yang berstatus SC, PSC & Branch, tiada had pendaftaran rangkaian bagi mereka (boleh daftar sesiapa sahaja).

Sebelum membuat pendaftaran, pastikan simkad berada di tangan anda.
-------------------------------------------
Berikut adalah langkah-langkah lengkap pendaftaran anda (sebagai PENAJA) untuk ahli baru Tone Plus, secara online.

1. Login ke akaun Tone Plus di website
http://www.toneplus.my 

    Klik “TONE PLUS USER LOGIN” untuk ke akaun ahli peribadi anda. 

 

Dan paparan di bawah akan keluar. 

2. Log in Akaun Tone Plus. Sila isikan...

  

   Login ID : No IC/Pasport/ID Tentera/ID Polis
   Password : 1234 (bagi pengguna baru)

   Klik "Login".

Sekiranya gagal, sila hubungi penaja anda atau terus berhubung denganpihak pentadbiran Tone Group.
 
Jika anda terlupa password, sila klik ‘Lost your password?’ dan isikan maklumat diminta. Password baru akan dihantar ke talian nombor Tone Plus anda.

3. Kemaskini Password

Setelah berjaya login ke akaun peribadi Tone Plus anda, sila tukar password anda untuk langkah keselamatan (pengguna baru sahaja). Isikan...


   New Password : Masukkan password baru anda sendiri
   Confirm Password : Taipkan sekali lagi password baru anda.

   Klik "Submit". 


4. Ruangan Pendaftaran 

Untuk mendaftarkan ahli baru, sila klik icon ‘Registration’ seperti di bawah.


5. Paparan Pendaftaran dibawah akan kelihatan:


Seterusnya, sila isikan maklumat ahli baru anda seperti berikut:

Di ruangan ‘Register New Subscriber’:

5.1 Isikan ID No* : (No IC) atau Pasport/ ID Tentera/ ID Polis.

Klik ‘Check’ untuk melihat samada ahli baru yang anda daftarkan adalah ahli baru (new member) atau seorang ahli lama tetapi mendaftar akaun baru (tambah new account).


Lengkapkan maklumat berikut:

5.2  First Name & Last Name/Surname*: 

      Isikan nama pertama & kedua pengguna baru.
      
5.3 Nationality, Race*, Sex*, Date Of Birth*

5.4 Address* Postcode* Bandar* Negeri*

5.5 Isikan email ahli Tone Plus baru, jika tiada, sila isikan email anda.
      Email akan dihantar untuk password akaun ‘Self Care’ mereka.

Seterusnya, lengkapkan Maklumat Akaun (Account Information):


6.1 Account Information:

     SIM serial number* : Isikan nombor siri 8 digit terakhir.
     SIM PUK* : Isikan nombor PUK  Simkad Tone Plus
                        
** abaikan angka "0" sekiranya terdapat di permulaan nombor PUK simkad, contohnya macam gambar di bawah, mulakan sahaja terus dengan 6XXXX  

(Kedua-dua nombor SIM dan PUK ini, ada terdapat di belakang Sim Kad Tone Plus, anda boleh rujuk gambar di bawah)


6.2 For MNP Port In Only (Optional):

Ahli baru boleh kekalkan no lama kesayangan mereka. Abaikan jika tidak mahu kekalkan nombor lama pada masa ini. Ia juga boleh dilakukan pada masa hadapan. Maklumkan kepada Service Center, Premium Service Center atau Branch atau di HQ untuk berbuat demikian..

     Mobile Number (For Mobile Number Port In)

     Isikan nombor telco lama yang anda ingin kekalkan

    Current Service Provider: 

    Isikan telco lama, nombor yang ingin dikekalkan (boleh rujuk gambarajah di 
    bawah, sekiranya anda kurang pasti telco lama ahli baru)


6.3 Beneficiary Information:

Lengkapkan maklumat...

   1. Salution, Name & Last Name

      Isikan nama pertama waris pengguna baru.

   2. Type & ID: Isikan nombor IC atau passpot pewaris.

   3. Relationship: Isikan hubungan waris dengan ahli baru samada anak, 

       isteri dan sebagainya

Ruangan ini boleh ditinggalkan dahulu dan boleh di kemaskini kemudian oleh ahli tersebut sendiri di dalam akaun mereka kelak.

6.4 Promoter Information:

     Promoter Member ID*

     Isikan nombor keahlian Penaja (Upline) kepada pengguna baru.
 
     Klik "Check", pastikan nama Penaja tersebut adalah betul.

6.5 Bank Account Information:


    Lengkapkan maklumat Bank account number, Bank account name, 

    Bank name.
 

Maklumat bank ini penting untuk kemasukan komisyen bulanan ahli baru Tone Plus. Anda juga boleh tinggalkan dahulu ruangan ini dan di kemaskini semula oleh ahli sendiri.

7.1  Pengesahan Maklumat Pendaftaran

Klik kotak di maklumat ‘I have read, understand and agreed to PDPA, Term Of Service and Disclaimer’ seperti di bawah:


7.2 Sila semak & double check semua maklumat semula di atas dan segalanya betul, sila klik kotak ‘SUBMIT’.

8. Keputusan Pendaftaran

Sistem akan proses pendaftaran anda dan akan memberikan anda Nombor Ahli Tone Plus pengguna baru tersebut  yang bermula dengan TPA XXXXXX dan nombor talian Tone Plus pengguna baru tersebut seperti gambarajah di bawah.


    8.1 Nombor Ahli Tone Plus
    8.2 Nombor Talian Tone Plus.




REGISTRATION SUCCESS

OK, SIAP... PENDAFTARAN TELAH BERJAYA

Pastikan ahli baru mendapat maklumat seperti ID Tone Plus (Nombor TPA), No Telifon Simkad Tone Plus dan cara-cara log in akaun Tone Plus mereka.

Maklumkan kepada ahli baru supaya aktifkan simkad Tone Plus dengan membuat 1 panggilan atau SMS secepat mungkin. Simkad Tone Plus ini akan tamat tempoh jika tidak diaktifkan dalam tempoh 14 hari setelah ia didaftarkan dalam sistem.

PENTING! Komisyen anda juga tidak dibayar jika talian tidak diaktifkan!


---------------------------------------------------------------------------------------------------



KALAU BUKAN INI, APA LAGI
KALAU BUKAN SEKARANG, BILA LAGI

PELUANG KEEMASAN INI
 TIDAK PATUT ANDA LEPASKAN

Wednesday, 13 May 2015

SMART TOOLS : OFFLINE


Anda boleh mendapatkan SmartTools yang dikeluarkan oleh SmartGroup, sebagai alat bantuan promosi untuk memudahkan anda memasarkan Program TonePlus. Kami datangkan kepada anda dengan olahan info yang lebih menarik & mudah difahami dalam pelbagai saiz.
 

SMART POCKET (SP)

Buku SmartPocket (A6/48ms) mengandungi panduan-panduan asas Program TonePlus, tips-tips dan teknik-teknik terkini pemasaran Program TonePlus. Sesuai untuk dihadiahkan kepada prospek yang baru menyertai program.

FLYERS A4 

Flyers bersaiz A4 (Gloss Art Paper, 105g) dengan info yang lebih simple & padat tentang Program TonePlus. Sesuai digunakan semasa closing secara face-to-face.



FLYERS A5

Flyers bersaiz A5 (Gloss Art Paper, 105g) dengan info yang lebih simple tentang Program TonePlus. Juga sesuai digunakan semasa closing secara face-to-face.



FLYERS A6

Flyers bersaiz A6 (Gloss Art Paper, 105g) dengan saiz yang lebih kecil dan info yang simple tentang Program TonePlus. Sesuai untuk diletakkan di masjid-masjid, kedai-kedai, stesen minyak dan sebagainya.


BUNTING

Bunting (saiz 2x5, Tarpaulin, PVC Pipe & String). Sesuai untuk digunakan untuk menarik perhatian para pengguna/pengunjung kepada anda. 





JOM, ORDER SEKARANG...


------------------------------------------------------------------------------------------------------



KALAU BUKAN INI, APA LAGI
KALAU BUKAN SEKARANG, BILA LAGI

PELUANG KEEMASAN INI
 TIDAK PATUT ANDA LEPASKAN

SMART TOOLS : ONLINE

 

WEBSITE SMARTTONEPLUS.COM


Saya tahu komitmen anda banyak, anak2, famili, kerja, macam2 lagi kan. Tapi anda mesti nak juga kalau ada SIDE INCOME yang simple dan mudah boleh buat untuk bantu perbelanjaan anda kan.


Hah... tawaran istimewa special untuk anda yang takde masa nak cari duit lebih, takde skill nak cakap, takde kenalan ramai2, tak tahu camana nak promote kat member2, takut & tak pandai nak present stori-mori..

TAPI, anda boleh "ONLINE", "www.smarttoneplus.com" pilihan tepat untuk anda.




KENAPA?

Replica Website :
Anda akan dapat satu website replika lengkap tentang program Tone Plus dan LINK PERSONAL untuk dipromot kepada member2 anda. Visitor yang daftar dari link anda akan terus di bawah network anda.

SmartSystem :
SmartSystem kami akan susun prospek di bawah network anda secara automatik. 

E-mail Marketing & SMS Blasting :
Sistem kami akan follow-up prospek anda secara berkala dengan email & sms. Anda hanya perlu promot member2 untuk daftar PERCUMA dalu, selebihnya sistem kami akan kerja untuk anda.

Affiliate Bonus :
Setiap ahli di bawah network anda setuju upgrade ke Tone Plus, bonus affiliate RM50 untuk anda. 

FB Support Group:
Anda akan dijemput bersama ke group kami untuk dapatkan info terkini, strategi dan tips secara berterusan. Sifu2 Tone Plus 4-5 angka juga ada bersama kami untuk apa2 nasihat & bimbingan. 

Advertising Tools:
Bahan2 promosi iklan bergambar, ayat2 promosi semua telah siap tersedia untuk anda.

Stock Management:
Anda tak perlu keluar modal untuk simpan stok, tak perlu buat penghantaran, tak perlu buat pendaftaran, semua itu kami akan uruskan untuk anda.
Mudah bukan... kerja anda hanya perlu "SHARE" link personal anda sajer di mana2 medium online anda (fb, tweeter, instagram, g+, linkedin, etc). Promot jer sebelum masuk office, time lunch, time minum2 petang, rehat malam2, mana2 jer yang anda suka. Kami tahu anda juga mesti ada strategi kreatif anda sendiri kan.




KRONOLOGI SMARTSYSTEM




1. Apabila anda mendaftar di web www.smarttoneplus.com, anda akan mendapat link personal smarttoneplus anda sendiri untuk dipromosikan.

2. Anda promosikan link smarttoneplus anda di mana-mana medium online seperti di Facebook, Tweeter, Instagram, LinkedIn, YouTube, Blog, Website dll, terpulang kepada anda.

3. Apabila ada prospek klik dan mendaftar melalui link anda, secara automatic system akan susun terus di bawah rangkaian anda

4. Prospek yang yang mendaftar di bawah link anda, SmartSystem akan follow-up mereka melalui "E-MAIL" dan "SMS" secara berkala (auto) dalam tempoh 30 hari, untuk menerangkan dengan lebih detail manfaat dan kelebihan-kelebihan menggunakan simkad TonePlus.

5. Apabila prospek anda berminat & bersetuju untuk sertai Program Toneplus, mereka akan membuat pembayaran kepada pihak kami dan akan didaftarkan terus di bawah rangkaian anda.

6. Kami akan poskan terus simkad kepada downline anda.

SmartSystem akan kerja 96% untuk anda. Kerja anda hanya fokus untuk mempromosikan link anda sahaja. Bahan2 promosi juga admin dah sediakan untuk anda di support group kami. Hanya 4% kami perlukan tindakan promosi dari anda untuk TEKNIK ONLINE ini.


Kerja sistematik, smart dan masyukkkk....



KERJA SIMPLE, SMART, DAN MASYUKKK...

USHA2 TENGOK DULU & DAFTAR TERUS



------------------------------------------------------------------------------



KALAU BUKAN INI, APA LAGI
KALAU BUKAN SEKARANG, BILA LAGI

PELUANG KEEMASAN INI
 TIDAK PATUT ANDA LEPASKAN

TEKNIK PENAJAAN ONLINE



Bagaimana SmartSystem Beroperasi?


1. Apabila anda mendaftar di web www.smarttoneplus.com (melalui admin atau upline), secara automatik anda akan mendapat link personal smarttoneplus anda sendiri untuk dipromosikan.
Contohnya saya = http://aizat.smarttoneplus.com/

2. Anda boleh mula promosikan link smarttoneplus anda di mana-mana medium online seperti di Facebook, Tweeter, Instagram, LinkedIn, YouTube, Blog, Website dll, terpulang kepada anda. SmartSystem akan berikan tempoh percubaan selama 30 hari “PERCUMA” untuk anda.

3. Apabila ada prospek klik dan mendaftar melalui link anda, secara automatic system akan susun terus di bawah rangkaian anda (Level 1 & Level 2). Anda boleh lihat status prospek anda di bahagian “Geneology”.

4. Prospek yang yang mendaftar di bawah link anda, SmartSystem akan follow-up mereka melalui email dan SMS secara berkala (auto) dalam tempoh 30 hari, untuk menerangkan dengan lebih detail manfaat dan kelebihan-kelebihan menggunakan simkad TonePlus.

5. Apabila prospek anda berminat & bersetuju untuk sertai Program Toneplus, mereka akan membuat pembayaran kepada pihak admin dan akan didaftarkan terus di bawah nombor TPA anda (Level 1 sahaja).

6. Admin akan poskan terus simkad kepada downline anda.

SmartSystem akan kerja 96% untuk anda. Tugas anda hanya fokus untuk mempromosikan link anda sahaja. Bahan promosi juga admin dah sediakan untuk anda di group ini. Hanya 4% admin perlukan tindakan promosi dari anda untuk teknik online ini. SMART kan…

PERINGATAN:
-----------------
(1) Pastikan anda UPGRADE terlebih dahulu ke status "VIP" sebelum prospek anda, bagi mengelak anda kehilangan mereka.
(2) Akaun smarttoneplus anda akan terDELETE secara automatik selepas 30 hari sekiranya anda gagal untuk upgrade ke status "VIP".


JOM DAFTAR PERCUMA SEKARANG 
http://aizat.smarttoneplus.com 
http://aizat.smarttoneplus.com
http://aizat.smarttoneplus.com