Friday, 19 June 2015

TONE PLUS, PERCUMA P.A INSURANS RM100,000


CARA CLAIM INSURANS TONE PLUS ANDA

Sebagai pengguna simkad Tone Plus, salah satu kelebihan yang ditawarkan adalah Perlindungan Insuran Kemalangan Peribadi bernilai RM100,000 daripada pihak Tune Insurance.1. Perlindungan insurans ini, anda akan dilundingi secara automatik dan PERCUMA apabila anda topup RM50 dan ke atas pada bulan sebelumnya. Contohnya, anda topup bulan ini minimum RM50, bulan depan anda akan dilindungi oleh insurans. 

2. Polisi insurans anda tertakluk kepada 60 hari tempoh bertenang (cooling period). Maka, hari yang ke 61 pengaktifan simkad,  baru lah anda layak untuk mendapat perlindungan insuran kemalangan peribadi tersebut secara percuma ini.  

3. Nombor Polisi Insurans anda adalah 16 digit angka yang tertera sebagai nombor siri simkda di bahagian belakang simkad anda. Sila simpan keratan simkad Tone Plus tersebut dengan selamat.No Siri Simkad = No Polisi Insurans Anda

3. Pewaris ada adalah merujuk kepada saudara paling terdekat. Jika anda ingin meletakkan pewaris atau penama lain, boleh rujuk di no. (6).

4. Untuk mengetahui samada anda telah layak atau belum layak, sila semak kelayakan anda dengan cara memasukkan no kad pengenalan anda di tempat yang disediakan di sini, Semak Status Insurans Anda


5. Pastikan semasa pengaktifan simkad, anda telah memberi maklumat IC atau nama yang betul & tepat, sekiranya tersalah, anda tidak layak untuk mendapat perlindungan insuran tersebut. 
Sila betulkan penama dan IC tersebut dengan menghubungi pejabat Tone Plus (03-90563809) atau Tune Talk (13100). Jangan lupa, berikan salinan kad pengenalan anda kepada mereka.

6. Untuk mendapatkan butiran penuh polisi, borang penama waris dan borang ‘claim’ insuran tersebut, anda boleh mendapatkan di POLICY WORDING, NOMINATION and CLAIM FORM di sini.. 
http://www.tunetalk.com/my/Aboutus/whyTTPAinsurance

7. Anda juga boleh melihat dan membaca soal jawab (FAQ) berkenaan Perlindungan Insuran Kemalangan ini di laman web ini

Jika anda mempunyai sebarang kekeliruan atau pertanyaan, mengenai insurans ini, anda boleh call kepada TuneTalk Claim Customer Service Officer ditalian 03-2070-2828 / 03-2070-8033.PENTING

Perkara-perkara yang perlu anda ketahui..

1. Insurans ini tidak melindungi penunggang motosikal

2. Insurans ini hanya boleh lindungi kecacatan kekal dan kematian akibat kemalangan sahaja. Contohnya, kecederaan seperti patah tangan/ kaki tidak dilindungi kerana tulang yang patah akan bersambung semula dan tidak dikategori sebagai kecacatan kekal.

3. Insurans ini adalah insurans konvensional, bukan takaful. Insurans ini adalh hadiah PERCUMA semata-mata daripada Tune Group, bukanlah produk utama kepada bisnes Tone Plus kita. Jadi, buat yang tak berminat atau ragu-ragu, tidak perlu ambil tahu tentang perlindungan insurans ini. 

http://toneplusprepaid.blogspot.my/2015/06/tone-plus-blackberry-plan-blackberry.html

------------------------------------


BUAT SAMPAI JADI,
JANGAN ADA TAPI, JANGAN ADA NANTI,
BUAT, BUAT, BUAT, BUAT.. 


KALAU BUKAN INI, APA LAGI
KALAU BUKAN SEKARANG, BILA LAGI..

PELUANG KEEMASAN INI
 TIDAK PATUT ANDA LEPASKAN

No comments:

Post a comment